Stryktipset – det du behöver veta

stryktipset betting odds_58997047

Stryktipset är en stapel inom svensk vadslagning och pengaspel. Det har en lång historia bakom sig och har aldrig varit så populärt som det är idag!

Den första versionen av stryktipset dök upp redan 1934 och byggde på tolv matcher där varje rad kostade 25 öre att spela på. Detta spelsätt höll i sig till 1969 då man ändrade det till 13 matcher. Vid 2004 kom dubbelvinsten. Priset har så klart stigit genom året. Från 25 öre 1934 till 50 öre 1975 och vidare till 1 krona från och med 1985. Man måste minst tippa två rader i dagsläget för att det ska registreras. Många väljer automatiska spel där man betalar en klumpsumma för att spela i veckor, månader eller under ett helt år.

För att spela på stryktipset måste man vara medlem i Svenska Spel och ha ett spelkort. Kortet får man automatiskt som medlem. Medlemskapet är endast för att undvika att minderåriga börjar spela och för att kontrollera spelandet lite mer.

Sedan gäller det bara att vara lite insatt i sporten man tänker spela på, så att man kan åtminstone gissa sig fram till vad som är det bästa spelet. Men behöver dock inte vara en expert. Det finns gott om experter på stryktipset online som man kan vända sig till för att få tips och lära sig mer om hur man spelar. Nuförtiden kan man även spela direkt på deras sajt. Man behöver inte längre ta sig ner till närmsta ATG-ombud för att få spela.

En negativ sak med Stryktipset är att de har ganska låg spelutbetalning. Medan privata aktörer på spelmarknaden brukar ge utbetalning upp till 99% (oftast runt 95-98%), har Stryktipset bara 65 % och innan 2010 var det så lågt som 46 %.