Powerplay och Topptipset

Här kommer den andra delen där vi går igenom olika typer av penningspel. Denna gången har det blivit Oddset Powerplay:s och Topptipsets tur. Powerplay är en del av Oddset som vi gick igenom i den förra delen, men ter sig annorlunda då det mer ser ut som ett tips. Topptipset är en utbrytare till Stryktipset. Här skall du får se.

Powerplay

Powerplay fungerar ungefär som Stryktipset eller något annat tips, men är specifikt inriktat på bara hockeymatcher. Det handlar om åtta matcher per omgång och vinsten räknas ut utefter de förutbestämda oddsen på var och en av matcherna. För vinst så krävs rätt i samtliga matcher. Såhär kan det se ut:

Match 1 Modo – Djurgården
Match 2 AIK – Färjestad
Match 3 Head-to-head (Richard Gynge AIK – Rickard Wallin FBK)
Match 4 Timrå – Björklöven
Match 5 Brynäs – Skellefteå
Match 6 Head-to-head (Calle Järnkrok BIF – Bud Holloway SAIK)
Match 7 Malmö – Oscarshamn
Match 8 Frölunda – Växjö

I dessa matcher så väljer man antingen 1, X eller 2 precis som i vanliga tips. Är en match oavgjord vid full tid så innebär det ett X. Head-to-head innebär en match i matchen mellan två spelare. Endera gör den ene spelaren fler mål, eller så gör de lika många.

Topptipset

Topptipset är i princip likadant som Powerplay. Skillnaden är att det består av fotbollsmatcher, vilka alltid är de samma åtta första matcherna från endera Stryktipset eller Europatipset.