Odds

Det finns flera olika typer av spel att lägga vad på, och oftast olika varianter på de olika typerna av spelen. Här tänkte vi gå igenom de spel som finns tillgängliga, och för enkelhetens skull har vi till att börja med valt ett av de spel som finns tillgängliga på Svenskaspels hemsida – Oddset Lången

Oddset Lången

Vinnare

Odds är en av de vanligaste speltyperna och går i korthet ut på att man satsar en vald summa på ett spel där det finns ett bestämt eller ett rörligt odds. På Svenskaspel kallas det vanligaste oddsspelet för Lången. Där är det oftast lagsportmatcher man kan spela på och det kan se ut såhär när man skall välja. Lag1 – Lag2 – odds: 1. 2,00 X. 3,25 2. 2,50.

Det innebär alltså att spelar man 10 kronor som är lägsta insats på Svenskaspel, på en etta som resultat så vinner man två gånger insatsen – alltså insatsen plus insatsen, vilket i detta fall betyder att man får 20 kronors utdelning. Här kan du läsa mer om grunderna i att oddsa.

Det finns olika typer av oddsspel, detta var bara den varianten som kallas för ”matchodds”. några andra exempel är till exempel handikappodds. Det går till exempel till som så att ett av lagen får ett mål i handikapp på följande vis: Lag1 (1-0 i hcp) – Lag2 – odds: 1. 1,30 X. 4,20 2. 3,75. Det som här har hänt är då att eftersom Lag1 i teorin startar med en 1-0-ledning så sjunker oddsen på dem och eftersom Lag2 måste då måste göra minst två mål mer än Lag1 för att vinna så ökar oddsen på dem.

Men att veta hur odds fungerar räcker inte. Du behöver också kunna sporten som du ska spela på. Du måste ha kunskaperna som gör det lätt för dig att läsa av oddsen och hitta de bästa att spela på. Om man har koll på sporten och lagen vet man när ett lag har överhanden.

Vill man ha ännu mer spänning kan man satsa på livebetting. Då uppdateras oddsen kontinuerligt och du kan lägga odds under själva matchen. Oddsen brukar handla om vem som vinner, vem som gör nästa mål och så vidare.